Tvarohová nepečená torta

Potrebujeme:

2 tvarohy po 250 g (môžu byť aj hrudkové), 2 vajcia, 25 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 Hera, 1 l mlieka, 20 g želatíny, trocha kakaa na ozdobenie, kompótové ovocie bez šťavy, piškóty alebo upečená piškóta z 2-3 vajec

Ako na to:

Dno tortovej formy s odnímateľným okrajom si vystelieme piškótami. Z litra mlieka odoberieme trocha do hrnčeka, v ktorom rozmiešame želatínu a necháme ju nabobnať.
Na piškóty naukladáme zavárané ovocie. Do väčšej misy dáme tvarohy, Heru, práškový cukor, vanilkový cukor a dve vajíčka. Pridáme želatínu a vriace mlieko. Všetko rozmixujeme elektrickým šľahačom.
Z tejto masy si odoberieme 2-3 dcl na vrchné ozdobenie a do toho primiešame 2 lyžice kakaa. Pomaly lejeme na piškóty s ovocím (zmes je veľmi riedka, odporúčame na piškóty naliať trocha zmesi, dáme na chvíľku do mrazáku stuhnúť a opatrne dolievame ďalšie "poschodia").
Malou naberačkou nalejeme čokoládovú zmes dokola. Vidličkou urobíme "šmuhy" od stredu po kraje. Necháme ju v chladničke cez noc a na druhý deň opatrne stiahneme odnímateľnú obruč dolu.

23.12.2007

Podobné recepty