Pórová pizza

Potrebujeme:

¼ kg polohrubej múky, 120 g masla, 1 vajce, soľ, 1 PL kyslej smotany, , Plnka:, ½ kg póru, 2 dl šľahačkovej smotany, 2 vajcia, pažítka, 1 ČL vegety, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Maslo pokrájané na tenké plátky posypte múkou a rukami obe suroviny zmieste. Pridajte rozhabarkované vajce, smotanu a trochu soli a spracujte cesto. Vytvarujte ho do bochníka a odložte do chladničky asi na 1 hod.
Očistený pór pozdĺžne prekrojte a chvíľu povarte v osolenej vode. Pór sceďte a natenko pokrájajte. Bochník z cesta potrite olejom, popichajte vidličkou a posypte pórom.
Smotanu, vajcia, vegetu, mleté čierne korenie a pokrájanú pažítku zmiešajte a touto zmesou prelejte pór. Pri teplote 200 °C pečte asi 40 min.

01.03.2006

Podobné recepty