Veľkonočná baba

Potrebujeme:

10 rožkov, 300-400 g údeného mäsa, 2 nôžky klobásky, 6 vajec, petržlenová vňať, olej na vymastenie plechu, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Rožky nakrájajte na kolieska a tie ešte na štvrťky. Dajte do misy a polejte vývarom z údeného mäsa a klobásky, aby zmäkli, nie však veľmi, aby sa z toho neurobila blatová kaša. Údené mäso aj klobásku nakrájajte nadrobno a primiešajte k rožkom. Podľa chuti môžete pridať trochu soli (nemusíte, pretože údené mäso je slané). Vajcia vyšľahajte a pridajte k základnej zmesi. Prisypte korenie a pridajte petržlenovú vňať. Veľký plech vymastite olejom a „babu” dajte piecť na 200 °C doružova.

06.09.2006

Podobné recepty