Broskyňové rezy

Potrebujeme:

Cesto:, 125 g masla, 80 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 175 g šťavy z kompótu, 4 vajcia, 50 g horkej čokolády, 3 PL kakaa, 150 ml sladkej smotany, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva , , Svetlá a tmavá plnka:, 1 kg sterilizovaných broskýň, ½ l smotany na šľahanie, 2 vanilkové cukry, 2 stužovače šľahačky, 1 PL kakaa, 1 vanilkový cukru , , Vrchný plát:, 200 g práškového cukru, 200 g sušeného mlieka, 200 g zmäknutej Cery

Ako na to:

Maslo vymiešajte s 50 g cukru a vanilkovým cukrom, pridajte kompótový sirup a rozšľahajte. Vajcia vyšľahajte so zvyšným cukrom dopenista a potom k nemu pridajte strúhanú čokoládu a kakaový prášok. Obe masy spojte, primiešajte smotanu, múku, kypriaci prášok do pečiva a spolu zľahka premiešajte. Cesto rovnomerne rozotrite na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečte pri teplote 220 °C 20 min. Po upečení nechajte vychladnúť. Scedené a odkvapkané polovice broskýň rozložte na upečené cesto, pokryte vrstvou svetlej plnky. Keď stuhne v chladničke, navrstvite na ňu tmavú plnku a po jej stuhnutí opatrne prikryte vrchným plátom. Napokon posypte kakaovým práškom.

Svetlá plnka: 250 ml smotanu, 1 vanilkový cukor a 1 stužovač šľahačky vyšľahajte dotuha.

Tmavá plnka: 250 ml smotany, 1 vanilkový cukor, 1 stužovač a kakao vyšľaháme dotuha.

Vrchný plát: Zmäknutú Ceru, práškový cukor a sušené mlieko dobre spolu spracujte. Na pracovnej doske túto masu rozvaľkajte medzi 2 potravinárskymi fóliami na veľkosť plechu. Pomocou pomúčeného valčeka plát opatrne preložte na koláč.

15.09.2006

Podobné recepty