Broskyňové rezy

Potrebujeme:

12 vajec, 12 PL práškového cukru, 12 PL hrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa
Plnka: 2 vajcia, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 PL rumu, 350 g masla, 2 l broskyňového kompótu
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 100 g masla

Ako na to:

Zo 4 bielkov ušľaháme sneh, pridáme 4 žĺtka, 4 lyžice cukru a 4 lyžice múky s troškou prášku do pečiva.
Cesto upečieme na plechu vyloženom mastným papierom. Postup opakujeme ešte dvakrát, ale do každej dávky primiešame lyžicu kakaa.
Vajcia, cukor a vanilkový cukor šľaháme nad parou. Do vychladnutej plnky zapracujeme rum a vymiešané maslo.
Šťavu z kompótu zriedime trochou vody a pokropíme tmavý plát. Natrieme ho štvrtinou plnky, naukladáme naň polovicu broskýň nakrájaných na hrubšie pásiky a priklopíme na ne šťavou pokvapkaný a druhou štvrtinou namastený svetlý plát.
Postup opakujeme a tmavým plátom, potretým zvyškom krému, prikryjeme ďalšiu vrstvu broskýň. Múčnik zaťažíme, odložíme na niekoľko hodín, a potom polejeme rozpustenou polevou. Rezy krájame priečne na uložené broskyne.

11.07.2014

Podobné recepty