Banány v parížskom kréme

Potrebujeme:

Cesto: 300 g čokolády na varenie, 3 dl smotany na šľahanie, 100 g práškového cukru, 100 g masla, , 1 balíček bielej tortovej želatíny, 100 g štvorcových keksov, 4 veľké banány, chlebíčková forma (11x 25 cm )

Ako na to:

Deň vopred spolu povarte smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Nechajte vychladnúť a vložte do chladničky. Na druhý deň vyšľahajte, pridajte želatínu pripravenú podľa návodu a dôkladne zmiešajte. Chlebíčkovú formu vyložte mastným papierom. Na dno formy dajte trochu krému, rovnomerne rozotrite, rozložte keksy, potrite krémom, obložíme pozdĺžne nakrájanými banánmi, znova potrite krémom a prikryte keksmi. Postup ešte raz zopakujte. Vrch potrite krémom a dajte stuhnúť do chladničky. Na druhý deň dezert vyklopte z formy, papier stiahnite a nakrájajte na rovnaké rezy.

30.07.2006

Podobné recepty