Zapečené kuracie prsia

Potrebujeme:

½ kg kuracích pŕs, 6-8 väčších šampiňónov, 200 g šunky, 100 g plátkového syra, cibuľa (pór), 2, 5 dl kyslej smotany (hustej), 2 dl hydinového vývaru, 2 PL oleja, ½ ČL mletého nového korenia, 1 vetvička bazalky (petržlenová vňať), soľ

Ako na to:

Mäso umyte, osušte a pokrájajte na plátky. Naklepte, poprášte korením a prudko opečte z oboch strán na 1 PL oleja a osoľte.
Do výpeku dajte zvyšok oleja a orestujte pokrájanú cibuľu (pór). Pridajte na plátky pokrájané šampiňóny a uduste.
Plátky mäsa poukladajte na suchý pekáč, každý obložte šampiňónmi, posypte posekanou bazalkou (petržlenovou vňaťou), zakryte plátkom šunky a syra. Pečte asi 20 min. pri 220 °C. Napokon pridajte hustú smotanu a 5 min. zapekajte.
Podávajte s varenými zemiakmi alebo s ryžou.

13.04.2006

Podobné recepty