Kuracie prsia s pestom

Potrebujeme:

¼ kg kuracích pŕs , bylinková soľ, bylinkové pesto , plátky anglickej slaniny , plátky dusenej šunky , olej, sušený cesnak, mleté čierne korenie

Ako na to:

Kuracie prsia naklepte cez mikroténovú fóliu. Posoľte ich bylinkovou soľou, okoreňte, posypte sušeným cesnakom a nechajte 15 min. odstáť. Po odležaní ich potrite bylinkovým pestom a uložte na ne tenké plátky anglickej slaniny a šunky. Preložte napoly, obaľte plátkom anglickej slaniny a spojte grilovacími ihlami. Naplnené kuracie prsia prudko opečte na oleji z oboch strán. Preložte do vymastenej zapekacej misy. Podlejte výpekom, prikryte a dajte piecť do vyhriatej rúry. Zapečené prsia vyberte, ihly odstráňte a mäso rozkrojte. Podávajte s uvarenými zemiakmi ochutenými posekanou petržlenovou vňaťou.

11.03.2006

Podobné recepty