Marinovaný losos

Potrebujeme:

naporciovaná zadná časť lososa bez šupín, 1 PL morskej soli, 1 PL cukru, 1 PL rozdrveného korenia, 1 PL brandy, , Omáčka:, 2 PL nemeckej horčice, 1 PL cukru, 1 žĺtok, 7 PL olivového oleje, 2 ČL nakrájaného kôpru, korenie, soľ

Ako na to:

Omáčku spravte rovnakou ako majonézu a odložte.
Všetky ostatné suroviny zmiešajte v miske. Zmesou potrite lososie filety a poukladajte ich na seba na dosku. Zakryte alobalom a zaťažte druhou doskou. Na 24 hod. dajte do chladničky.
Potom nechajte lososie mäso dobre odkvapkať a nakrájajte ho na tenké plátky. Ozdobte čerstvým kôprom a plátkami citróna.

Ako príloha je vhodný tmavý chlieb s maslom.

01.08.2006

Podobné recepty