Medovníky

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky, 6 vajec, 400 g práškového cukru, 250 g Hery, 250 g medu, 1 perníkové korenie, 2 ČL sódy bikarbóny, 1 vajce na potretie
Bielková poleva: 150 g práškového cukru, 1 bielok, 1 PL citrónovej šťavy alebo rumu

Ako na to:

Všetky prísady dobre premiešajte, zakryte a nechajte stáť v chladničke 24 hod.
Na pomúčenej doske vyvaľkajte cesto na hrúbku asi 4 mm, formičkami vykrajujte ľubovoľné tvary, poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a upečte. Po upečení ihneď potrite rozšľahaným vajcom. Vychladnuté ozdobte polevou. Medovníčky sú hneď mäkké.

Bielková poleva: Preosiaty cukor, bielok a citrónovú šťavu (rum) vymiešajte dohladka. Z pevnejšieho papiera si urobte kornútok s tenkým otvorom, naplňte ho polevou a medovníčky ňou ozdobte.

03.03.2007

Podobné recepty