plnené praclíky

Potrebujeme:

200 g marcipánovej hmoty, 4 PL malinového želé, 50 g mletých mandli, 50 g mletých lieskových orieškov, 50 g mletých vlašských orechov, 150 g netučného tvarohu, 6 PL mlieka, 6 PL oleja, 1 vajce, 75 g cukru, 1 vanilkový cukor, 300 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 2 PL kondenzovaného mlieka, štipka soli, 100 g práškového cukru, 3 PL citrónovej šťavy

Ako na to:

Marcipán s vajcom vymiešajte nahladko, pridajte želé, mandle, orechy. Na cesto vyšľahajte tvaroh s mliekom, olejom, cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Múku zmiešajte s práškom do pečiva, preosejte a zo všetkých prísad vypracujte hladké cesto.
Cesto rozpoľte a na mierne pomúčenej doske vyvaľkajte na 2 obdĺžniky (20 x 25 cm). Pláty cesta potrite kondenzovaným mliekom. Jeden obdĺžnik potrite marcipánovou zmesou a prikryte druhým plátom cesta. Cesto z dlhšej strany nakrájajte na 12 pruhov. Jednotlivé pruhy stočte ako povraz a vytvarujte praclíky.
Praclíky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a v stredne teplej rúre je pečte asi 20 min. Nechajte vychladnúť. Práškový cukor vymiešajte s citrónovou šťavou, praclíky polevou potrite a nechajte stuhnúť.

17.12.2009

Podobné recepty