Žiarske slané praclíky

Potrebujeme:

1 kg polohrubej výberovej múky, 250 g masla, 3 PL oleja, 100 g droždia, 2 PL rasce, asi 3, 5 dcl mlieka, 250 g sladkej smotany, 125 g pochúťkovej kyslej smotany, 2 vajcia na potretie, soľ

Ako na to:

Múku premiešajte s droždím, soľou a rascou. Pridajte maslo a olej. Vmiešajte mlieko, sladkú a kyslú smotanu a dobre vypracujte na cesto. Cesto sformujte do valca. Prikryte ho plastickou fóliou (igelitom) aby nevyschlo.
Z cesta nakrájajte rovnaké diely, z nich urobte šúľky rovnako dlhé, hrubé asi 0,5 cm. Urobte z nich menšie praclíky a ukladajte na plech. Praclíky potrite rozmiešaným vajcom a posypte soľou.. Ihneď upečte v horúcej rúre.

01.01.2007

Podobné recepty