Veľkonočná bábovka

Potrebujeme:

4 vajcia, 180 g práškového cukru, 100 g masla, štipka soli, 200 g polohrubej múky, 50 ml sladkej smotany, 1 ČL kypriaceho prášku, 50 g hrozienok, ozdobné vajíčka

Ako na to:

Žĺtky, práškový cukor a zmäknuté maslo vymiešajte do penista. Postupne za stáleho miešania pridajte smotanu, preosiatu múku premiešanú s kypriacim práškom a soľou. Hrozienka umyte, nechajte odkvapkať a pridajte do cesta. Nakoniec zľahka vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
Cesto dajte do vymastenej a pomúčenej bábovkovej formy a upečte. Vychladnutú bábovku vyklopte, posypte práškovým cukrom a ozdobte čokoládovými alebo cukríkovými vajíčkami.

24.01.2007

Podobné recepty