Cibuľový koláč so šampiňónmi

Potrebujeme:

400 g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 250 ml vlažného mlieka, štipka cukru, 3 lyžice masla, soľ, 4 vajcia, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 kg miešanej cibule (biela a červená, šalotky, pórkové cibulky), 250 g šampiňónov, 125 g jogurtu, 100 g strúhaného syra, korenie, strúhaný muškátový oriešok

Ako na to:

Múku preosejeme do misy a uprostred vytlačíme jamku. Rozdrobené droždie zmiešame so 125 ml mlieka, cukrom a trochou múky a necháme 15 min. kysnúť.
Do múky pridáme 1/2 lyžičky soli, vajce, kvások a 2 lyžice rozpusteného masla. Vypracované cesto necháme 30 min. kysnúť. Cesto rozvaľkáme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Cibuľu ošúpeme, huby utrieme papierovým obrúskom a oboje nakrájame na plátky. Podusíme na lyžici masla, vmiešame posekanú petržlenovú vňať a rozprestrieme na cesto. Rúru predhrejeme na 200 °C.
Zmiešame jogurt, 3 vajcia, 125 ml mlieka, osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orieškom. Nalejeme na cibuľu s hubami a pečieme 45 min.

16.10.2011

Podobné recepty