Cibuľový koláč

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

500 g polohrubej múky, 20 g kvasníc, cukor, olej, údená slanina, cibuľa, kyslá smotana, vajcia, rasca, soľ, čierne korenie

Ako na to:

Múku vsypeme do misky a v strede urobíme malú jamku. Kvasnice rozmrvíme vo vlažnej vode a posypeme cukrom. Rozmixované kvasnice vlejeme do múkovej jamky a zaprášime troškou múky. Misu zakryjeme a necháme kysnúť 15 minút na teplom mieste. Potom do múky pridáme soľ a 2 PL oleja. Zo zmesi vypracujeme cesto.
Cesto prikryjeme a dáme opäť na teplé miesto kysnúť približne 45 minút. Slaninu nakrájame na pásiky. Cibuľu nakrájame tiež na pásiky a opražíme ju na oleji. Kyslú smotanu vylejeme do pohára. Rozbijeme vajcia a vlejeme ich do smotany. Zmes dochutíme rascou a čiernym korením. Smotanu poriadne rozmixujeme.
Vykysnuté cesto roztiahneme do vopred vymastenej zapekacej nádoby. Na cesto dáme udusenú cibuľku. Na cibuľu vylejeme smotanovú zmes. Nakoniec poukladáme na povrch plátky údenej slaniny. Koláč dáme piecť do rúry na 25 minút pri teplote 160 C. Nezabudnite k nemu podávať dobre vychladené pivo alebo minerálku.

Fotogaléria k receptu

19.01.2013 | autor:

Podobné recepty