Tvarohová torta pre miláčikov

Potrebujeme:

2 kyslé smotany (200 g alebo 250 g), 2 tvarohy nízkotučné hladké, 2 smotany na šľahanie (max. obsah tuku 30%), 400 g bielej čokolády (môže byť aj na varenie), 100 g horkej čokolády (na varenie), cca 200 g keksíkov (môžu byť aj plnené cokoládou alebo celozrnné - podľa chuti), 1 PL medu, 3-4 plátky masla, trocha nastrúhanej čokolády alebo kakaového prášku na posypanie torty

Ako na to:

1. vrstva: Najskôr začneme keksami. Roztlačíme ich na prach, buď ich potlčieme, alebo rozmixujeme ručným mixérom. Pokiaľ sú aj s čokoládou, dáme ich do chladničky stvrdnúť, a potom ich pomixujeme. Nakoniec ich necháme 1-2 hodiny zmäknúť. Do zmesi môžeme pridať aj trochu rozpusteného masla alebo 1 PL lyžice teplého mlieka, či vody (podľa potreby a chuti). Zmes pomiešame, pozor ale nech je trochu sypká, aby nebola ako blato. Nakoniec zmes poriadne natlačíme na dno, maslom alebo olivovým olejom, vymazanej formy. Dáme do chladničky stuhnúť.
2. vrstva: Kyslé smotany + tvaroh vymiešame na tzv. miláčika (bez cukru) v dostatočne veľkej mise.
Bielu čokoládu roztopíme (môžeme do nej pridať kúsok masla). Čokoládu rozlámeme na kocky, roztopíme v mikrovlnke cca 30 sekúnd, kým len trochu zmäkne, potom sa dosť dlho mieša, kým nie je úplne hladká. Prípadne je možné urobiť ju nad parou.
1 smotanu rozšľaháme na šľahačku a pomaly pridávame do čokolády a jemne miešame (smotana aj miláčik musia mať izbovú teplotu, inak môžu vzniknúť hrčky). Potom celú zmes pomaličky lejeme do "miláčika" a postupne a jemne premiešavame. Nalejeme na "keksíkové cesto", zarovnáme a dáme naspäť do chladničky.
3. vrstva: Roztopíme horkú čokoládu + maslo + med. Vymiešame opatrne na hladučkú zmes. Šľahačku vyšľaháme. Pomaly pridávame do čokolády a jemne premiešavame (jemne, inak sa zmes zrazí). Hotovú zmes nalejeme do korpusu a zarovnáme povrch. Posypeme postrúhanou čokoládou, kakaom, kokosom,... Necháme v chladničke aspoň 2-3 hodiny stuhnúť, najlepšie však do ďalšieho dňa.
Dôležité: Všetky smotany, tvaroh a čokolády si vyberieme min. 1 hodinu pred prípravou, nech majú izbovú teplotu!

31.08.2011 | autor:

Podobné recepty