Liptovské bravčové rebierko

Potrebujeme:

600 g bravčového karé, 120 g klobásy, 80 g kápie, 100 g cibuliek, 4 strúčiky cesnaku, 100 g anglickej slaniny, 80 g oleja, 800 g zemiakov, 100 g šampiňónov, 5 cl smotany, 5 cl bieleho vína, mletá červená paprika, soľ

Ako na to:

Karé nasekáme na jednotlivé rebierka, ktoré z boku narežeme, vytvoríme otvor, ktorý naplníme zmesou pokrájanej cibule, klobásy a kapie. Otvor uzavrieme špáradlami, alebo zašijeme, posolíme a potrieme rozotretým cesnakom.
Zvyšok pokrájanej cibule speníme na rozpálenom tuku a rozškvarenej slanine, pridáme posekané šampiňóny, posypeme mletou červenou paprikou, zamiešame a krátku chvíľku aj s vínom podusíme.
Z alobalu pripravíme 4 dostatočne veľké štvorce, do ktorých najprv vložíme na menšie plátky pokrájané a osolené surové zemiaky, pripravené rebierka dôkladne uzavrieme a na pekáči, v horúcej rúre zapečieme asi 30 až 40 minút.
Upečený pokrm prekladáme na taniere v uzavretom alobale a až potom otvárame.

31.07.2011

Podobné recepty