Roštenka na zelenine

Potrebujeme:

600 g roštenky, 1 väčšia mkrva, 1 petržlen, 150 g zeleru, 1 cibuľa, olej, 2 PL masla, 3 zrnká čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia, 5 rajčiakov, citrónová kôra, soľ, 20 g hladkej múky, 4 dcl vývaru

Ako na to:

Očistenú zeleninu a cibuľu pokrájame, na masle opražíme. Pridáme potlčené nové a čierne korenie, pokrájané rajčiaky.
Z mäsa nakrájame plátky, trochu ich naklepeme, osolíme a na oleji opečieme. Opečené mäso dáme na zeleninový základ a prikryté dusíme do mäkka. Podľa potreby podlejeme vývarom. Mäkké mäso vyberieme, dáme na teplé miesto.
Do šťavy pridáme trošku postrúhanej citrónovej kôry, zaprášime múkou, zalejeme vývarom a varíme 10 minút. Hotovú omáčku prepasírujeme.

09.07.2011

Podobné recepty