Krémová kukuričná polievka

Potrebujeme:

1 cibuľa, 2 PL oleja, 400 g kukuričných zŕn mrazených alebo z konzervy, 3/4 l hovädzieho bujónu, 1/4 l kyslej smotany, 1/2 ČL soli, 1/2 ČL čerstvo pomletého čierneho korenia, štipka čili korenia, 100 g kabanosu alebo inej údenej klobásy, 1 zväzok pažítky

Ako na to:

Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Olej zohrejeme v hrnci na polievku a cibuľu na ňom opražíme do sklovita. Pridáme konzervované kukuričné zrná (mrazené krátko podusíme). Zalejeme bujónom a kukuricu necháme 10 min pod pokrývkou pomaly variť.
Kukuricu rozmixujeme a prepasírujeme cez husté sitko, aby sme odstránili šupy. Kašovinu dáme späť do hrnca, primiešame polovicu kyslej smotany a zohrejeme bez toho, aby sme polievku nechali zavariť, lebo smotana by sa zrazila. Ochutíme soľou, korením a čili korením. Kabanos ošúpeme a nakrájaný na tenké plátky v suchej panvici do chrumkava opražíme. Pažítku umyjeme, osušíme a pokrájame.
Polievku podávame v predhriatych tanieroch obloženú plátkami kabanosu. Do prostriedku dáme zvyšnú kyslú smotanu a posypeme nakrájanou pažítkou.

21.06.2011

Podobné recepty