Krémovo-syrový sendvič

Potrebujeme:

4 osoby
250 g bryndze, 100 g čedaru (najlepšie žltého), 4 stredné rajčiny, jarná cibuľka s vňaťou, olivový olej, 8 tenkých plátkov chleba

Ako na to:

Plátky chleba pokvapkajte z jednej strany olejom. Prvý plátok položte pokvapkanou stranou nadol a nadrobte naň hrudky bryndze, poukladajte plátky rajčín a posekanú cibuľku. Posypte nahrubo nastrúhaným syrom. Priložte druhý plátok chleba pokvapkanou stranou nahor.
Vzniknutý sendvič dlaňami stlačte a opekajte na panvici (najlepšie grilovacej) asi 2 min z každej strany dozlatova. Rovnako postupujte aj pri zvyšných krajcoch chleba. Prekrojte na polovicu a ihneď teplé podávajte.

30.05.2011

Podobné recepty