Kuracia kapsa s kozím syrom

Potrebujeme:

4 kuracie prsia s kožou, 150 g mäkkého kozieho syra, 1 lyžica mlieka, 1 lyžica čerstvého estragónu, 1 červená paprika, 1 biela paprika, 3 červené cibule, 3 lyžice olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, sezamové semienka

Ako na to:

Do vyšších kuracích pŕs prerežeme otvor a ešte medzi kožou a mäsom vytvoríme kapsu. Syr rozotrieme s mliekom a estragónom a zmesou naplníme kapsu pod kožou. Špáradlom prepichneme kožu tak, aby syr nevytiekol.
Otvor v mäse naplníme prúžikmi paprík. Cibuľu narežeme a rozdelíme na klinky, zmiešame ju s dvoma lyžicami olivového oleja a poukladáme ju na dno misky na zapekanie.
Na cibuľu dáme naplnené mäso pokvapkáme zvyškom oleja, podľa chuti osolíme a okoreníme. Pečieme, až kým nie je kurča prepečené a koža zlatistá. Pred dokončením posypeme povrch sezamovými semienkami. Podávame s dusenou zeleninou a rôznymi studenými omáčkami.

06.05.2011

Podobné recepty