Filé s chrenovou omáčkou

Potrebujeme:

1 jablko, citrónová šťava, 1 malá cibuľa, 1 PL masla, 100 g čerstvého chrenu, 200 g smotany, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, soľ, cukor, 4 plátky filé z tresky, korenie, 2 PL múky, 1 vajce, 50 g mandľových lupienkov, 100 g strúhanky, 4 PL oleja

Ako na to:

Jablko nakrájame na malé rezančeky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu olúpeme, pokrájame na kocky a spolu s jablkom opražíme do sklovita. Pridáme chren a necháme speniť. Prilejeme smotanu a povaríme asi 2 minúty.
Do omáčky vmiešame vňať, osolíme a dochutíme cukrom. Filé umyjeme, usušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Obalíme v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v mandľových lupienkoch zmiešaných so strúhankoou.
Rozpálime olej a filé opečieme z každej strany 4 min. Podávame s chrenovou omáčkou so zemiakovým šalátom.

24.04.2011

Podobné recepty