Pestrá zemiaková knedľa

Potrebujeme:

½ kg zemiakov, 100 g múky, 1 vajce, 50 g masla, 1 veľká mrkva, 1 pór, 100 g prerastenej údenej slaniny, muškátový oriešok, 1 PL soli

Ako na to:

Zemiaky uvarte v šupke deň vopred.
Zemiaky jemne postrúhajte, zmiešajte s vajcom, múkou a ochuťte štipkou muškátového orieška. Očistenú mrkvu posekajte, pór nakrájajte na tenké plátky a spolu s mrkvou poduste na masle. Vychladnutú zeleninu s opraženou slaninou zamiešajte do cesta. Spravte bochník, položte na pomastenú ľanovú utierku, previažte a dajte na drevenej vareche variť asi 60 min. vo vriacej vode. Nechajte v utierke vychladnúť a dobre odkvapkať. Bochník nakrájajte na hrubé plátky, ktoré pred podávaním polejte rozpusteným maslom a posypte kúskami opraženej slaniny.

02.08.2006

Podobné recepty