Bezlepková parená knedľa

Potrebujeme:

200 g Promix CH (pridajte štipku guarovej múky), 2 PL amarantovej múky, 1-1, 5 dl mlieka, 15 g čerstvého droždia (Fala), 1 PL oleja, 1 vajce, štipka soli, štipka sódy bikarbóny, trochu kryštálového cukru, 3 PL pufovanej ryže (burizóny)

Ako na to:

Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravte kvások. Ostatné suroviny zmiešajte s kváskom. Pomocou múky urobte jeden podlhovastý bochník, ktorý položte na parák. V paráku asi za 20-30 min. nakysne bochník. Až potom zapnite prívod energie a naparujte ho asi 25 min.
Počas naparovania pokrievku nenadvihujte! Po uplynutí 25 min. je knedľa hotová.

11.12.2006

Podobné recepty