Pistáciový závin

Potrebujeme:

5 vajec, 80 g prášk. cukru, 2 lyžičky mletej škorice, 2 lyžice oleja, 250 g syra mascarpone, 200 g mletých pistácií, 120 g prášk. cukru, 350 ml zavaraných čerešní, 1 dcl rumu alebo brandy,
celá škorice a medovka na ozdobu

Ako na to:

Zavárané čerešne dáme odkvapkať a odkôstkujeme. Polejeme ich alkoholom a macerujeme.
Medzitým 5 žĺtkov vymiešame s ppolovicou cukru do peny. Pridáme olej, múku, škoricu a tuhý seh vyšľahaný z bielkov a druhej polovice cukru.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 8-10 minút. Po upečení zvinieme do rolády a dáme vychladnúť. Po vychladnutí odstránime papier, naplníme plnkou, posypeme čerešňami a opäť zrolujeme. Dáme stuhnúť na 2 hodiny do chladničky.
Plnka: Pisácie pomelieme najemno alebo ich v mažianiku potlčieme a vyrobíme z nich pistáciovú pastu, ktorú sme spolu s prášk. cukrom a alkoholom, zliali.

23.09.2010

Podobné recepty