Špíz z omelety po španielsky

Potrebujeme:

1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 cibuľa, 2 lyžice olivový olej, 25 g maslo, 7 vajcia, štipka pomletá červená sladká paprika, 15 cl šlahačka na šľahanie, 20 cherry paradajky, soľ, čierne mleté korenie, vegeta

Ako na to:

Papriku umyte a nakrájajte na slížiky. Cibuľu očistite a tiež ju nakrájajte, najlepšie na tenké polkruhy. Na panvicu dajte zohriať olivový olej a maslo. Pomaly pridajte papriku, cibuľu a restujte 15 minút.
Rúru zohrejte na 180 C. V miske vymiešajte vajcia, mletú červenú papriku, soľ, čierne mleté kroenie (môže sa pridať aj pomletý muškátový orech). Pridajte šľahačku na šľahanie a dobre premiešajte.
Do misky pridajte restovanú papriku a cibuľu. Po vymiešaní dajte zmes do sklenenej zapekacej misy (rozmery cca 20 x 30 cm), ktorú najprv vymažte maslom. Dajte zapiecť na 20 minút, pokiaľ vrch nebude zlatistý.
Po 20 minútach nechajte omeletu vychladnúť, po vychladnutí ju preklopte na tanier a nakrájajte na kocky. Tie potom napichujte na špajdle spolu so cherry paradajkami. Podávajte ako studené alebo aj teplé.

25.05.2010

Podobné recepty