Bravčové rezance ala Fuu

Potrebujeme:

300 g bravčového mäsa, 1 malá cibuľa, 1 strúčik cesnaku, kúsok zázvoru, soľ, celé korenie (4-farebné), korenie, čierne mleté korenie, sladká paprika, sójová omáčka, olivový olej, menší baklažán, 5-6 väčších šampiňónov, 100 ml smotany, 1-2 plátky syra ementál (môže byť aj hermelín), citrónová šťava

Ako na to:

Mäso opláchneme, nakrájame na tenké rezance. Osolíme, pridáme čierne mleté korenie, sladkú papriku, sójovú omáčku, celé korenie, korenie, nadrobno pokrájanú cibuľu a roztlačený strúčik cesnaku. Nezabudnite aj na drobné prúžky pokrájaný zázvor. Všetko to zalejeme malým množstvom olivového oleja a dobre premiešame. Zmes uložíme do nádoby a necháme v chlade odstáť cez noc.
Dáme variť šampiňony – stačí, keď sa budú variť cca 15 minút. Ak chcete aby vám šampiňóny zostali biele pridajte do vody citrónovú šťavu. Medzitým si nadrobno pokrájame baklažán, najlepšie na malé kocky. Odvarené šampiňóny prepláchneme studenou vodou a nadrobno nakrájame.
Baklažán aj šampiňóny dáme na panvicu, pridáme olivový olej a necháme, nech sa to rozohreje. Potom podlejeme troškou vody a zakryjeme pokrievkou. Necháme dusiť, pokiaľ baklažán nezačne mäkknúť. V tejto chvíli pridáme soľ, mleté korenie, sladkú papriku a zamiešame. Stíšime plameň a pridáme smotanu, dôkladne zamiešame. Po 2-3 minútach môžeme pridať 2 plátky syra natrhané na menšie kúsky. Opať zakryjeme pokrievkou a môžme vypnúť sporák.
Pod pokrievkou sa za pár minút syr roztopí a môžeme to opätovne premiešať.
Medzitým si na ďalšej panvici pripravíme napácovanú zmes. Najskôr mäso zprudka opečieme, a potom stíšime plameň. Prikryjeme pokrievkou a dusíme 20-30 minúť. Ak bude potrebné, podlejeme vodou a premiešame.
Toto jedlo podávame s ryžou.

24.04.2010 | autor:

Podobné recepty