Sviatočné chilli

Potrebujeme:

1 miska veľkej bielej fazule (cca 200 g), 1 miska malej tmavej fazule (cca 200 g), 1 veľká alebo 2 malé cibule, cesnak, 10 dkg plátok hovädzieho mäsa, 10 dkg plátok údeného mäsa, 1 nožička klobásy, zelené bylinky, 1 PL gulášového korenia, olej, ocot, chilli paprička alebo mleté chilli korenie, plechovka paradajkovej šťavy, 2 zelené papriky, soľ

Ako na to:

Deň vopred si namočte fazuľu.
Do tlakového hrnca dajte 1 PL lyžicu oleja a na ňom osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu. Akonáhle začne sklovatieť, pridajte na drobné kúsky pokrájané mäso, klobásu a spoločne smažte ešte chvíľu, kým sa nevydusí šťava. Uberte teplotu a prisypte gulášové korenie. Pridajte fazule aj s vodou, v ktorej sa namáčali, a dolejte paradajkovú šťavu. Hrniec uzavrite a zmes duste na miernom plameni asi 50 min.
Do mäkkej fazule vmiešajte korenie, nadrobno pokrájané papriky. Nechajte prejsť varom, ale tak aby sa papriky nerozvarili. Podľa chuti pridajte chilli, osoľte, prípadne okyslite. Servírujte s varenou ryžou, alebo s krajcom tmavého chleba, alebo iným pečivom.

30.05.2006

Podobné recepty