Teľacie rezne v jemnej zeleninovo-smotanovej omáčke

Potrebujeme:

4 teľacie rezne, 1 PL masla, 1 PL oleja, 4 mrkvy, 4 petržleny, 2 zelery, 1 cibuľa, teľací (zeleninový vývar), 125 ml bieleho vína, 125 ml smotany na šľahanie, nasekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Cibuľu ošúpte, nakrájajte, zeleninu ošúpte, umyte a tiež nakrájajte. Mäso podľa potreby odblaňte, odrežte mastné časti, zľahka z oboch strán naklepte, osoľte a okoreňte. Vo veľkej panvici zohrejte maslo a olej, rezne z každej strany prudko opečte, vezmite z panvice a odložte na teplé miesto. Vo výpeku opražte cibuľu, pridajte zeleninu, podlejte vínom a vývarom, ktorý ste pripravili podľa návodu na obale, nechajte prevrieť, vložte rezne, prilejte smotanu a domäkka uduste. Vmiešajte petržlenovú vňať. Podávajte s ryžou.

20.01.2007

Podobné recepty