Čokoládovo-orieškové darčeky

Potrebujeme:

200 g tekutého medu, 250 g práškového cukru, balíček vanilínového cukru, 125 g Hery, 2 vajcia, 4–5 PL mlieka, 400 g polohrubej múky, 2 PL kakaa, balíček kypriaceho prášku do pečiva, puding s čokoládovou príchuťou, 375 g nasekaných lieskových orieškov
Poleva: 200 g práškového cukru, PL rumu, 3 PL horúceho mlieka

Ako na to:

Vo väčšom hrnci pomaly zohrejeme a rozpustíme med, cukor, vanilínový cukor, heru, a potom necháme vychladnúť.
Do vychladenej hmoty postupne vmiešame vajíčka a mlieko. Múku zmiešame s kakaom, kypriacim práškom do perníku, pudingom a po častiach zašľaháme šľahačom (na strednom stupni) do vychladenej hmoty. Nakoniec vmiešame rozdrvené oriešky. Ak je cesto príliš husté, pridáme lyžicu mlieka.
Cesto dáme do vyššieho vymazaného a vysypaného plechu a pred pečením potrieme vodou. Dáme piecť na 25-35 minút.
Teploty pečenia: elektrická rúra 180 °C, plynová rúra 2–3 stupeň, teplovzdušná rúra 160 °C.
Poleva: Na polevu zmiešame práškový cukor s rumom a mliekom na hustú, tekutú hmotu.
Ešte teplý múčnik potrieme polevou a necháme vychladnúť. Nakoniec nakrájame na kúsky veľké 3 x 6 cm.

19.12.2008

Podobné recepty