Čokoládovo-hruškové mafiny

Potrebujeme:

12 kúskov
180 g polohrubej múky, 200 g hrušiek, 1 balíček vanil.cukru, šťavu z 1 citróna, 50 g čokoládovo-orieškovej nátierky, 50 g tmavej čokolády, 3 PL kakaa, 2 ČL prášku do pečiva, 2 vajcia, 50 g kryšt.cukru, 100 g bieleho jogurtu, 50 ml oleja

Ako na to:

Hrušky ošúpeme, rozpolíme, zbavíme jadierok a pokrájame na malé kocky. Zmiešame s citrónovou šťavou a čokoládovo-orieškovou nátierkou.
Nasekanú čokoládu zmiešame s múkou, kakaom a práškom do pečiva. Vajcia rozšľaháme s kryšt.a vanil.cukrom, jogurtom a olejom.
K vaječnej zmesi pridáme hruškovú zmes. Nakoniec pridáme múčnu zmes a dôkladne premiešame. Plníme do papierových košíčkov naukladaných v mafinovej forme. Pečieme 25 až 30 min v rúre vyhriatej na 180 C. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.

02.12.2008

Podobné recepty