Cestoviny s boloňskou omáčkou

Potrebujeme:

150 g hovädzieho (alebo bravčového) mletého mäsa, 2 lyžice tuku, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 zelené papriky, 1 vrecúško paradajkovej omáčky na cestoviny, 1 chilli papričku, 150 g tvrdého syru na strúhanie, 1 balenie široké rezance

Ako na to:

Hovädzie mleté mäso na tuku orestujeme, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, najemno nakrájanú zelenú papriku a zalejeme 100 ml vody. Zmes necháme pod pokrievkou na miernom ohni chvíľu varíme.
Omáčku na cestoviny rozmiešame v 200 ml studenej vody, pridáme k mäsu a rozmiešame. Privedieme k varu a spoločne 3 min povaríme.
Uvarenú omáčku môžeme ochutiť chilli papričkou.
Široké rezance dáme do osolenej vriacej vody a varíme 10 min.
Cestoviny scedíme a ihneď podávame poliate omáčkou a posypané strúhaným syrom.

03.12.2008

Podobné recepty