Pikantné kuracie krídla

Potrebujeme:

kuracie krídla podľa potreby, 6 dkg masla, 2 PL oleja, 1 KL rasce a mletej červenej papriky, 3 PL sójovej omáčky, 1 PL horčíce, trošku mletého čierneho korenia a cukru

Ako na to:

Deň pred prípravou kuracie krídla očistíme a natrieme zmesou vymiešanou zo sójovej omáčky, horčice, 1 lyžice oleja, rasce, papriky, korenia a cukru. Nesolíme, pretože sójová omáčka je dosť slaná.
Odložíme do chladničky a na druhý deň poukladáme do pekáča, vymasteného olejom. Na každé krídlo dáme kúsok masla a pečieme.
Počas pečenia oblievame rozpusteným maslom a keď sú už krídla pripečené do zlatista podlejeme troškou horúcej vody.
Podávame s ryžou alebo so zeleninovým šalátom

23.11.2008

Podobné recepty