Pizza s plodmi mora

Potrebujeme:

100 g mäsa z mušlí, 100 g varenej šunky, 200 g nastrúhaného syra, 100 g kuchynsky upravenej sépie, 100 g kreviet, 8 stredne veľkých paradajok, 2 šálky bešamelovej omáčky, 4 lyžice strúhanky, tuhé kysnuté cesto, tuk na vymastenie foriem, pol zväzku bazalky, pol zväzku oregana

Ako na to:

Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky. Pripravíme si krevety, mušle a sépiu. Šunku nakrájame na malé kocky.
Bešamelovú omáčku zmiešame s nastrúhaným syrom a prebratými, umytými a nakrájanými bylinkami.
Kysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu. Posypeme ho strúhankou, obložíme plátkami paradajok a rovnomerne naň rozložíme zvyšné prísady.
Povrch polejeme syrovou omáčkou, vložíme do rúry predhriatej na 200 C a pečieme asi 20 minút.

22.02.2009

Podobné recepty