Malinová roláda

Potrebujeme:

4 vajcia, 160 g práškového cukru, štipku soli, 80 g polohrubej múky, 50 g škrobovej múčky, 1/2 čl kypriaceho prášku do pečiva, 3 PL teplej vody
Plnka: 500 g tvarohu, 500 g čerstvých malín, 100 g práškového cukru, 3 PL citrónovej šťavy, 15 g želatíny

Ako na to:

Žĺtka ušľaháme s 3 PL teplej vody, štipkou soli a 130 g práškového cukru.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu pridávame po malých častiach ušľahané žĺtka, preosiatu múku a kypriaci prášok zmiešaný so škrobovou múčkou. Spolu zľahka premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto naň vylejeme a rovnomerne rozotrieme.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 10–15 minút. Upečené cesto vyklopíme na suchú utierku, ktorú sme posypali 30 g preosiateho práškového cukru a papier odstránime, piškótu pomocou utierky zrolujeme a necháme vychladnúť.
250 g malín rozmixujeme na pyré. 3 PL si odložíme na ozdobu, 50 g malín zmiešame s tvarohom vymiešaným s práškovým cukrom.
Citrónovú šťavu zohrejeme a rozpustíme v nej želatínu. Odoberieme 3 lyžice tvarohu a rozmiešame ho so želatínou. Potom zmes pridáme k ostatnému tvarohovo-malinovému krému. Opatrne vmiešame druhú polovicu malín, ktorú sme nerozmixovali.
Krémom naplníme roládu a zvinieme. Dozdobíme malinovým pyré a malinami.

04.12.2008

Podobné recepty