Kuracia galantína (roláda)

Potrebujeme:

1 kurča, mleté bravčové mäso, 1 vajce, soľ, korenie, šampiňóny, červená kápiová paprika (nemusí byť), strúhaný syr (eidam, a pod.), 1 ČL strúhanky, majoránka, údená slanina

Ako na to:

Kura vykostite tak, aby zostalo vcelku ako veľký plát mäsa (najlepšie je , keď začnete od prsnej kosti a vyberiete trup, potom opatrne vykostite krídla a stehná). Plát posoľte a naň položte plnku vo forme valca.
Plnka: Trochu mletého bravčového mäsa zmiešajte s vajcom, trochou pokrájaných šampiňónov, kúskami kápie, soľou, korením, majoránkou, strúhankou a trochou strúhaného syra. Kura s plnkou zaviňte tak, aby vznikla roláda, ktorú položte na pomastený plech. Kožu na kurčati trochu posoľte a obložte plátkami údenej slaniny. Podlejte vodou a dajte piecť. Pečte pri teplote a dĺžke ako obyčajné kura. Podávajte sa s ľubovoľnou prílohou za tepla alebo studena nakrájané na plátky.

16.04.2006

Podobné recepty