Kurča na paradajkách

Potrebujeme:

1 kurča, 80 g stuženého tuku alebo 4 PL oleja, 400 g cibule, 4 až 5 paradajok, 1 PL kečupu, 1 dcl bieleho vína (vývaru), 1 PL citrónovej šťavy, zväzok petržlenovej vňate, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie

Ako na to:

Očistené kurča rozporcujeme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a na stuženom tuku alebo oleji udusíme vo veľkej panvici pod pokrievkou spolu s cibuľou pokrájanou na jemno a pokrájanými paradajkami asi 10 min.
Potom prilejeme víno alebo vývar, pokvapkáme citrónovou šťavou, dochutíme lyžicou kečupu, premiešame aj s posekanou petržlenovou vňaťou a udusíme do mäkka.

12.01.2009

Podobné recepty