Ryby

Pstruh so šampiňónovou plnkou

Zeleninu a šampiňóny očistite a najemno pokrájajte. Na masle osmažte do zlatista cibuľu, pridajte zeler, šampiňóny, osoľte a okoreňte. Po chvíli pridajte strúhanku, smotanu a pažítku. Dobre...

Vyprážané rybie filé

Rybie filé pokrájame na porcie, osolíme a pokvapkámem šťavou z polovice citróna. Obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a strúhanke. Na rozohriatom oleji vyprážame z oboch strán dozlatista....

Pečený kapor na zelenine

Kapra pokrájame na porcie, osolíme, okoreníme a pokvapkáme šťavou z citróna. Na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán, vyberieme a uložíme na teplé miesto. Vo výpeku opražíme očistenú...

Pečené pstruhy

Umyté vyčistené pstruhy osušíme čistou utierkou, osolíme a okoreníme. Údenú slaninu pokráajme na kocky a opražíme. Pridáme umytý pokrájaný pór a za stáleho miešania krátko opražíme....

Program.sk

Gratinovaný kapor

Kapra očistíme, rozpolíme, osolíme, dáme na pekáč vymastený maslom a prikryjeme kúskami slaniny. Žemle pokrájame na kocky, opečieme na tuku a nasypeme na kapra. Vajcia rozšľaháme so smotanou...

Francúzsky pečený kapor

Zemiaky pokrájame na osminky a varíme. Scedíme, poukladáme do misy, posypeme uvareným vajcom posekaným nadrobno, postrúhaným syrom a potlčenou rascou a navrch uložíme porcie kapra. Každú porciu...

Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou

Steak z lososa ugrilujeme, prípadne dáme do rúry a upečieme. Cukinu pozdĺžne nakrájame a vložíme na 20 min. do rúry, kým nie je mäkkučká. Omáčku si urobíme svetlou zápraškou - maslo...

Losos v syrovej omáčke

Zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom a uložíme do nej osoleného lososa. Nádobu prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 220°C. Lososa pečieme 20 minút. Medzitým si pripravíme...

Pangasias s bilinkovým maslom

Pangasiasa položíme na plech jemne pokvapkaný olivovým olejom, poukladáme na neho plátky paradajok a kolieska póru a pokvapkáme citrónom. Nesolíme ani nekoreníme.D áme piecť na 180 stupňov. Maslo...

Zapečený tuniak so zeleninou

Do misy dáme zeleninu, vajce, tuniaka a mlieko. Zmes necháme asi 15 min odpočinúť. Potom ju rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 170°C asi 20 minút. Zmes môžeme...

Strany 1...10111213141516...47