Ostatné polievky

Základný rybí vývar

Rybie mäso, hlavu a kosti umyjeme, vložíme do nádoby, pridáme vodu, osolíme, okoreníme a necháme zovrieť. Var musí byť veľmi mierny, pretože len tak docielime správne vylúhovanie chuťových...

Chilli polievka

Fazuľu dáme variť so soľou a s cesnakom do mäkka. V druhom hrnci popražíme do ružova cibuľu, pridáme pomleté mäso a pražíme na miernom ohni pokiaľ sa mäso nestiahne. Keď je mäso opražené...

Vianočná hríbová polievka (fraštacká)

Sušené huby namočíme na 5 minút do vody. Dáme variť vodu, krúpy, bobkový list, huby, soľ, korenie. Asi po 1/4 hodine pridáme sušené slivky. Keď sú huby mäkké (asi po pol hodine) pridáme...

Rýchla bujónová polievka

Do hrnčeka dáme podľa potreby (max 1/4 hrnčeka) mrazenej zeleniny podľa výberu, polovicu až štvrtinu oboch bujónov, podľa potreby soľ alebo vegetu (asi 1/2 malej lyžičky), podľa potreby korenie,...

Program.sk

Šampiňónová polievka

Šampiňóny očistite, umyte a osušte. Odoberte z nich 200 g a nasekajte ich. Z masla odoberte cca 1 PL, zvyšok rozpáĺte v hrnci. Pridajte šalotku a nechajte zosklovatieť (môžete nechať aj trochu...

Drožďová polievka

Masť rozpustite a speňte na nej nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte droždie a za stáleho miešania opražte. Potom pridajte múku a znovu popražte, pridajte trochu mletej papriky, zalejte vodou....

Rybia polievka s kyslou kapustou

Očistenú a na kúsky nakrájanú rybu varte v posolenej vode asi 20 min. Potom rybu sceďte a vykostite. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražte na oleji, pridajte mletú červenú papriku, ovsené vločky,...

Venušina polievka

Maslo nechajte roztopiť v rozohriatej panvici, pridajte doň najemno nakrájanú slaninu a cibuľu, kým nechytia peknú zlatistú farbu. Potom primiešajte na kolieska nakrájanú mrkvu, osoľte, okoreňte,...

Arašidová polievka

V mixéry si priprav pyré, zmixovaním arašidov a vaječných žĺtkov. Hotové pyré vložte do hrnca a pridajte smotanu. Pomaly miešajte na miernom ohni, až kým zmes nezhustne (nesmie vrieť!)....

Žemľové knedličky (do polievky)

Vymiešajte tuk, pridajte vajce, vyžmýkanú žemľu, (predtým namočenú v mlieku), soľ, štipku muškátového kvetu. Vymiešajte a postupne primiešavajte strúhanku, kým nedosiahne správnu hustotu....

Strany 1...29303132333435...38