Múčniky a dezerty

Ovsené čučoriedkové kocky

Sušené slivky namočíme do teplej vody na 30 minút a necháme ich napučať. V jednej miske zmiešame suché suroviny, v druhej vlhké suroviny (okrem ovocia a lekváru) a napokon všetko spojíme...

Kokosová griláž

Tuk rozpustíme, trocha ochladíme, pridáme mlieko, kokosovú múčku a želé cukríky pokrájané na malé kocky. Všetko spolu premiešame a natrieme na oblátku. Prikryjeme druhou a na chvíľu zaťažíme....

Pečené buchty plnené slivkovým lekvárom

Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, pridáme žĺtka, vajce, cukor, maslo, citrónovú kôru, soľ, vykysnutý kvások a mlieko....

Jahodové RAW cheesecaky

Najprv si pripravíme korpus. Kešu oriešky rozmixujeme ako prvé, potom pridáme hrozienka, soľ, strúhaný kokos a mixujeme, kým sa nám suroviny nespoja do jednej hmoty. Ak treba pridáme 1 ČL vody....

Program.sk

Čerešňová bublanina

Žĺtka, práškový cukor a heru vymiešame dohladka. Postupne do misky za stáleho mixovania pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Mixujeme, pokým sa všetky suroviny nespoja....

Tiramisu

Mascarpone vyšľaháme so žĺtkami a cukrom. Do kávy pridáme amaretu a dáme ju vychladnúť. Piškóty namáčame do kávy a striedavo vkladáme do formičiek alebo misiek, vrstvu krému a vrstvu...

Medvedie labky

Múku, cukor, mleté orechy alebo mandle, kakao a korenie zmiešame, pridáme maslo alebo tuk a trocha mlieka. Vypracujeme hladké, nie príliš husté cesto, ktoré necháme na chvíľu v chlade odpočinúť....

Punčové praclíky

Maslo s preosiatym práškovým cukrom vymiešame dohladka. Pridáme žĺtok, soľ a vanilkovú dreň. Pridáme múku a vypracujeme krehké cesto, ktoré necháme 2 hodiny odpočívať v chladničke. Z cesta...

Gaštanové jazýčky

Umyté gaštany nakrojíme na jednej strane nožom a vo vode uvaríme. Ešte teplé úplne rozkrojíme, vnútrajšok vydlabeme a pretlačíme cez sito. Pridáme cukor, rum a zamiesime cesto. Rozdelíme...

Sadloví sobíci

Zo surovín vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme odležať v chladničke do druhého dňa. Keď cesto po vybratí z chladničky trochu povolí, začneme tvarovať...

Strany 1...567891011...361