Čerešňová bublanina

Potrebujeme: Čerešňová bublanina

250 g práškový cukor
300 g hrubá múka
3 vajcia
1 prášok do pečiva
2 dcl mlieko
120 g hera
štipka soli
350 g čerstvé čerešne

Ako na to:

Žĺtka, práškový cukor a heru vymiešame dohladka. Postupne do misky za stáleho mixovania pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Mixujeme, pokým sa všetky suroviny nespoja. Za pomoci elektrického mixéra vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta (za pomoci varešky).
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Čerešne vykôstkujeme a prepolíme. Takto pripravené čerešne poukladáme na cesto a pečieme v rozohriatej rúre na 180°C asi 30 min. Či je koláč upečený, zistíme tak, že zapichneme do stredu koláča drevené špáradlo. Ak sa naň cesto prilepí, tak ešte nie je hotové.
Hotový koláč necháme aspoň 15 min. vychladnúť. Servírujeme posypaný cukrom.

Počet porcií: 20
Čas pečenia: 55 min.

Fotogaléria k receptu

24.10.2014 | autor:

Podobné recepty