Mäsité jedlá a ryby

Kotlety po Brnensky

Cibuľku a cesnak olúpte. Cibuľky sparte vriacou vodou a nechajte ich v nej 5 min. Potom ich opláchnite studenou vodou a utrite. Kotlety naklepte, u kosti narežte. Kosti ponorte do teplej polievky...

Čína búrlivej mladosti

Bravčové mäso nakrájajte na široké rezance. Prudko ich opražte na horúcom oleji. Po 10 min. pridajte kúsky kuracích pŕs. Postupne pridajte cibuľu pokrájanú na plátky, cesnak, papriku pokrájanú...

Grilovaná hovädzia roštenka so sardelovou pastou

Vykostenú a roštenku umyte, osušte obrúskom a zbavte lojových častí. Potom ju pokrájajte na rezne, naklepte, trocha osoľte, okoreňte, potrite sardelovou pastou, pokvapkajte bielym vínom a olejom,...

Jahňacie rebierka na bylinkách

Jahňacie rebierka zľahka naklepte, osoľte, okoreňte, obaľte v múke a na oleji opečte z oboch strán. Pridajte najemno nakrájané čerstvé bylinky a maslo. Krátko poduste a horúce podávajte.

Program.sk

Valašský guláš

Hovädzie mäso nakrájané na kocky osoľte, okoreňte, na oleji opražte dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte mäso, opražte ho, doplňte lyžičkou mletej sladkej papriky, celým korením,...

Zeleninové závitky s mäsom a so šampiňónmi

Múku, vajcia a mlieko dobre vymiešajte, osoľte a nechajte 10 min. odpočívať. Na rozpálenej panvici potretej olejom upečte omelety. Naplňte ich mäsovou plnkou a ozdobte zvyšnou zeleninou.Plnka:...

Kapor s mandľami

Očisteného, rozpolteného a z kože stiahnutého kapra narežte na porcie, osoľte a nechajte chvíľu postáť, aby soľ vnikla do mäsa. Potom ho na oleji opečte do ružova. Po opečení olej zalejte,...

Plnená hus

Hus očistite, umyte a osušte. Odrežte konce krídiel, krk, osoľte ju zvnútra aj zvonka.Jablká umyte, rozštvrťte a vykrojte jadrovníky. Na maslo dajte skaramelizovať cukor, pridajte pokrájanú...

Talianske hubové ragú

Huby očistite a pokrájajte na kúsky. Na masle veľkosti orecha ich uduste s nastrúhanou cibuľou a ochuťte soľou, korením a najemno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Medzitým uvarte bešamel...

Ryba na karí korení

Osolenú a okorenenú rybu opečte na oleji. V inej panvici orestujte šampiňóny, červenú papriku, cesnak, cibuľu. Zaprášte karí korením a zalejte smotanou. Vložte rybu.

Strany 1...405406407408409410411...419