Bezmäsité jedlá

Hrachová kaša

Hrach deň pred varením dobre umyte a namočte do studenej vody. Na druhý deň ho v tej istej vode uvarte. Počas varenia pridajte soľ a korenie. Z masti a múky urobte ružovú zápražku, pridajte...

Rizoto s zelerom

Zeleninu očistite, zeler a papriku nakrájajte na rezance a cibuľu nadrobno. Nakrájanú zeleninu orestujte na masle, pridajte bylinky a na miernom plameni nechajte za stáleho miešania chvíľku povarte....

Špenátové lasagne

Všetky suroviny rozdeľte na dve polovice. Lasagne varte asi 5 min., poukladajte ich na vymastený plech a na ne vrstvite uvarený špenát zmiešaný s cesnakom, na to postrúhajte kúsok muškátového...

Syrové rezne so šampiňónmi

Všetky suroviny nakrájajte na kocky, spojte vajciami a utvorte hmotu z ktorej tvarujte bochníčky, ktoré obaľujte v rozšľahaných vajciach a strúhanke. Vyprážajte v horúcom oleji.

Program.sk

Tvarohové knedličky

Z tvarohu, múky, vajec a zo zmäknutého masla vypracujte hladké cesto. Z neho vypracujte knedličky s priemerom 3-4 cm. Do väčšieho hrnca dajte vodu, trochu ju osoľte, a keď zovrie, vložte do nej knedličky....

Apoštolské zemiaky

Slaninu nakrájajte na malé kocky a prudko opečte. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu, na kocky pokrájané jablká a krátko poduste. Do zmesi vmiešajte ešte teplé v šupke uvarené zemiaky, ktoré...

Kaša z topinambúr

V pare uvarené hľuzy topinambúr ošúpte a pretlačte cez lis na zemiaky. Kašu ochuťte korením, muškátovým orieškom, soľou, citrónom a zahustite bešamelom.

Tortilly s avokádovou plnkou

Múku, prášok do pečiva a soľ preosejte do misy. Pridajte zmäknutý tuk a rukami spracujte, prilejte vodu a vypracujte hladké cesto (ak sa lepí, pridajte múku). Urobte bochník, zakryte ho utierkou...

Šošovicová polievka I

Šošovicu preberte, umyte a namočte na 4 hodiny do studenej vody. Potom k nej pridajte bobkový list a varte 20 min.Na oleji orestujte nadrobno pokrájanú cibuľu, zemiaky, mrkvu, osoľte a poprášte...

Fazuľovica

Na masti opražte pokrájanú cibuľu, párky, pretlačený cesnak, pridajte papriku, majoránku zalejte vodou a s fazuľou aspoň 12 hod. namočenou a uvarte domäkka. Dochuťte korením, zaprášte múkou...

Strany 1...204205206207208209210...214