Tvarohovo-višňový závin

Potrebujeme:

250 g lístkového cesta, 125 g tvarohu, 1 višňový kompót, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, 2 PL griotky
Višňový sirup: 100 ml kompótovej šťavy, 100 g kryštálového cukru, višne

Ako na to:

Lístkové cesto rozvaľkáme na 3 mm hrúbku.
Tvaroh vymiešame s vanilínovým, škoricovým cukrom, s 1 lyžicou griotky a rozotrieme ho na cesto.
Višne scedíme, šťavu zachytíme a použijeme na výrobu sirupu spolu s niekoľkými kúskami višní.
Zvyškom scedených višní obložíme tvarohovú plnku, zrolujeme, konce uzavrieme, potrieme žĺtkom a dáme piecť.

Višňový sirup: Šťavu, 1 lyžicu griotky a ovocie zohrejeme, pridáme cukor a varíme, kým sa cukor nerozpustí.
Dobrý sirup má hustejšiu konzistenciu, ťahá sa, a keď ho chytíme medzi palec a ukazovák, trošku lepí

03.03.2009

Podobné recepty