Zapečený ovčí syr

Potrebujeme:

6 vajec, 500 g ovčieho syra, 250 ml mlieka, 60 g masla, maslo na potretie a vymastenie formy, 500 g lístkového cesta, 80 g hladkej múky, na hrot noža mletého bieleho korenia, 1/2 lyžičky soli

Ako na to:

Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť. Čerstvý ovčí syr popučíme.
Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za občasného miešania povaríme asi 5 minút.
Potom omáčku trocha osolíme, okoreníme a za občasného premiešania ju necháme vychladnúť. Nakoniec do vychladnutej omáčky zamiešame vajcia a popučený ovčí syr.
Lístkové cesto rozvaľkáme na 6 kruhov veľkých ako tortová forma a všetky na vrchnej strane potrieme maslom.
Aj formu s odnímateľným dnom vymastíme maslom, uložíme do nej jeden kruh cesta, natrieme ho tenkou vrstvou syra, prikryjeme ďalším kruhom a znova rozložíme vrstvu syra. Postup opakujeme, až kým všetky kruhy cesta neuložíme do formy.
Nakoniec priložíme posledný kruh cesta a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi hodinu. Po upečení formu otvoríme, pokrm vyberieme a nakrájame na rezy ako tortu.

14.12.2008

Podobné recepty