Orechy pečené v ceste

Potrebujeme:

polovičky väčších vlašských orechov
Cesto: 170 g hladkej múky, 80–100 g masla, 40 g práškového cukru, 1 vajce
Poleva: 100 g tmavej čokolády, 100 g masla rozpusteného vo vodnom kúpeli
Na ozdobu: vyšľahanú smotanu, granátové jablko, lístky mäty

Ako na to:

Z múky, masla, cukru a vajca vypracujeme hladké cesto, ktoré na 10 minút odložíme na chladné miesto.
Potom cesto rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých vytvarujeme malé placky. Do každej placky zabalíme polovičku vlašského orecha. Zabalený orech preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri miernej teplote 180 °C pečieme 15–20 minút.
Vychladnuté orechy obalíme v čokoládovej poleve, ktorú necháme stuhnúť. Vrchnú časť orecha ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou, posypeme zrniečkami granátového jablka a pridáme lístky mäty.

07.12.2008

Podobné recepty