Bravčové karé na červenom víne

Potrebujeme:

4 plátky bravčového karé bez kosti, 2 vajcia uvarené natvrdo, 125 ml červeného vína, 125 ml hovädzieho vývaru, 20 ml koňaku, 1 kyslejšie jablko, 10 plnených zelených olív, 50 g nasekaných mandlí, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 3 PL olivového oleja, múka, štipka škorice, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Jablko spolu s cibuľou a odkvapkanými olivami nakrájame, pomiešame s mandľami, dochutíme mletým čiernym korením a mletou škoricou. Do odblaneného mäsa urobíme hlbokú kapsičku a naplníme ju pripravenou masou. Otvor uzavrieme, mäso potrieme mletým čiernym korením, osolíme a obalíme v múke. Krátko z oboch strán orestujeme na oleji, podlejeme horúcim vývarom a vínom. Zakryté dusíme asi 10 min. Mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Omáčkový základ prevaríme, vmiešame paradajkový pretlak a koňak. Hotovou omáčkou prelejeme mäso a dekorujeme nakrájaným, na tvrdo uvareným vajcom.

02.04.2008

Podobné recepty