Mangový krém s granátovým jablkom

Potrebujeme:

2 zrelé mangá, 2 granátové jablká, 1 stužovač šľahačky, 1 šľahačka v spreji, 1 vanilínový cukor, 120 g práškového cukru, 280 ml sladkej smotany na šľahanie, 1 KL čerstvého strúhaného zázvoru, šťava z 1/2 limetky a úzke čokoládové trubičky na dozdobenie

Ako na to:

Mango ošúpeme a dužinu oddelíme od kôstky, vložíme ju do mixéra a spolu s cukrom, limetkovou šťavou a zázvorom rozmixujeme na hladké pyré. Šľahačku so stužovačom a vanilínovým cukrom ušľaháme do tuha a zľahka vmiešame do mangového pyré. Z granátových jabĺk vyberieme semienka a pár ich nasypeme na dno pohárov, v ktorých dezert budeme servírovať. Ďalšie vrstvy bude tvoriť mangový krém, potom päť granátových semienok a opäť krém. Pohár dodekorujeme šľahačkou, zvyšnými semienkami granátového jablka a podávame s priloženými čokoládovými trubičkami.

04.04.2008

Podobné recepty