Ovocné kuracie soté

Potrebujeme:

450 g kuracích pŕs, 1 bielok, 1 PL škrobovej múčky, 2 PL bieleho vína, mleté čierne korenie, soľ, olej
Omáčka: 1 veľká cibuľa, 1 KL kari korenia, malá konzerva ananásu, 1 malá konzerva mandarínok, 1 malá konzerva broskýň (alebo 1 veľká konzerva miešaného ovocia), 1 PL škrobovej múčky, šťava z citróna, 2 PL kryštálového cukru

Ako na to:

Kuracie mäso nakrájame na rezance. Vaječný bielok zmiešame zo škrobovou múčkou, vínom, soľou a korením. Mäso vložíme do zmesi a necháme marinovať, pokiaľ sa nám nerozohreje olej vo woku. V rozpálenom oleji opekáme mäso, pokiaľ nám nechytí kôrku. Po vybratí ho necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Vo woku necháme 1 PL oleja, pridáme nakrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme kari korenie, zalejeme šťavou z ovocia a necháme zovrieť. Škrobovú múčku zmiešame s citrónovou šťavou a 1 PL horúcej omáčky. Zmes vlejeme do woku a varíme do zhustnutia. Podľa potreby prisladíme, pridáme ovocie, mäso a pomiešame. Podávame s ryžou.

20.04.2008

Podobné recepty