Kamienske pirohy

Potrebujeme:

1 kg zemiakov, 2 PL hladkej múky, 2 dcl oleja, 1 tvaroh, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, pol čajovej lyžičky soli, trochu majoránky, trochu čierneho korenia, trochu rasce, kyslá smotana

Ako na to:

Nastrúhame 6 – 8 zemiakov, pridáme vajce, nakrájanú cibuľu, pretlačené 2 strúčiky cesnaku, majoránku, rascu, soľ, čierne korenie a hladkú múky. Vymiešame. 4 – 5 nakrájaných zemiakov uvaríme v slanej vode, pretlačíme ich a zmiešame s tvarohom. Na panvici rozpálime olej, urobíme malú placku a do stredu dáme za 1 – 2 malé lyžičky zemiakov s tvarohom a prikryjeme to ďalšou lyžicou plackového cesta. Okraje jemne pritlačíme. Po chvíli opatrne obrátime a opečieme z druhej strany. Hotové pirohy môžeme poliať kyslou smotanou s pretlačeným cesnakom. Zapíjame kyslým mliekom.

20.04.2008

Podobné recepty